måndag 12 december 2011

Pastasallad

Av någon anledning så lyckas vi alltid få lite pasta kvar från varje paket. Så lite att det kanske bara räcker till en portion, så man öppnar ett nytt paket, och så får man en till "slatt" pasta. Idag tog jag två sådana pastaslattar och gjorde pastasallad. I en sallad känns det ju mest roligt med olika former på pastan. (Utom om man skulle ta spaghetti. Gud vad konstigt det skulle vara.) Pastasallad är en perfekt matlådemat, särskilt om det inte finns micro. Jag blandade pastan med avokado+pressad citron, majs, cocktailtomater, röd paprika, tofu i tärningar, solrosfrön, olivolja, linfröolja och lite salt. Till det åt jag en soyghurtsås (samma som till pizzan). Andra saker som jag tycker är goda att ha i pastasallad är:
• soltorkade tomater
• oliver
• böner/linser/kikärter
• pumpafrön
• kronärtskocka
• istället för kyckling
• sojaost i tärningar
• äpple
Sky's the limit, som man säger på språket.



Inga kommentarer: