
Den juliga cheesecaken är inspirerad av Saras cheesecakerecept i kokboken Vego Deluxe (som man kan köpa här.) Den passar bra idag när det är tredje advent och allt!
Receptet är som följer:
Botten
200 g pepparkakor (kolla att de inte innehåller smör)
75 g margarin
Fyllning
2 pkt Creamy Spread Original
1 dl havregrädde (det går nog bra med sojagrädde också)
2 dl gelésocker multi
Rivet skal från en apelsin
Topping
1 burk konserverade mandarinklyftor
1-2 apelsiner (1,5 dl pressad apelsinsaft)
1,5 dl gelésocker multi
en doft kanel
Dekoration
Kanelstänger
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält margarinet och krossa pepparkakorna för hand eller i matberedare. Blanda det smälta margarinet med pepparkakorna och tryck ut det i en springform.
Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter och lå svalna.
Rör Creamy Spread mjukt tillsammans med apelsinskalet.
Koka havregrädden med gelésockret i 30 sekunder och låt svalna lite.
Blanda ihop och häll över pepparkaksbottnen.
Ställ in i kylskåpet och låt kakan stelna.
Pressa apelsinerna så att du får 1,5 dl saft.
Koka upp saften med lika mycket gelésocker och lite kanel i 30 sekunder.
Låt svalna.
Häll av mandarinklyftorna och sprid ut dem jämt över cheesecaken.
Häll apelsingelén över mandarinklyftorna och ställ kallt.
Dekorera med kanelstänger innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar