Vad äter veganer egentligen? Groddar och havrekli? Se och lär vad några veganer äter till vardags och fest.
söndag 11 december 2011
Adventsfika
Den juliga cheesecaken är inspirerad av Saras cheesecakerecept i kokboken Vego Deluxe (som man kan köpa här.) Den passar bra idag när det är tredje advent och allt!
Receptet är som följer:
Botten
200 g pepparkakor (kolla att de inte innehåller smör)
75 g margarin
Fyllning
2 pkt Creamy Spread Original
1 dl havregrädde (det går nog bra med sojagrädde också)
2 dl gelésocker multi
Rivet skal från en apelsin
Topping
1 burk konserverade mandarinklyftor
1-2 apelsiner (1,5 dl pressad apelsinsaft)
1,5 dl gelésocker multi
en doft kanel
Dekoration
Kanelstänger
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält margarinet och krossa pepparkakorna för hand eller i matberedare. Blanda det smälta margarinet med pepparkakorna och tryck ut det i en springform.
Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter och lå svalna.
Rör Creamy Spread mjukt tillsammans med apelsinskalet.
Koka havregrädden med gelésockret i 30 sekunder och låt svalna lite.
Blanda ihop och häll över pepparkaksbottnen.
Ställ in i kylskåpet och låt kakan stelna.
Pressa apelsinerna så att du får 1,5 dl saft.
Koka upp saften med lika mycket gelésocker och lite kanel i 30 sekunder.
Låt svalna.
Häll av mandarinklyftorna och sprid ut dem jämt över cheesecaken.
Häll apelsingelén över mandarinklyftorna och ställ kallt.
Dekorera med kanelstänger innan servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar