onsdag 14 december 2011

Chokladtryffel


Har kladdat ihop två sorters chokladtryffel som jag ska ta med till jobbet imorgon. Den ena är med mandel och den andra är med dadlar och apelsin. Tror det blir rätt gott. Såhär gjorde jag:
(OBS!!! Gjorde dubbel sats så man blir mätt.)

Bas
1 dl havregrädde
200 g mörk blockchoklad

Smaksättning
1 dl rostade och hackade mandlar
100 g mandelmassa
eller
1 dl hackade dadlar
Skalet av en apelsin

Garnering
Kakao och brunt socker om du vill

Gör såhär
Häll grädden i en kastrull och hetta upp. Ta av kastrullen från plattan, bryt och lägg i chokladen. Rör om medan chokladen smälter så smeten blir slät och fin. Rör ner det du vill ha som smaksättning (rosta och hacka mandlar, riv citronskal o.s.v.). Blanda ordentlig och var alldeles särskilt noga med mandelmassan! Låt svalna och stelna i ungefär en timme. Om du häller upp blandningen på ett fat eller i en form går det nog lite fortare. Lägg kakao (blandat med brunt socker om du vill) på ett fat. Gör kulor av chokladsmeten och rulla dem i kakaon. Ät opp omedelbart eller förvara i kylskåp!

4 kommentarer:

Olga sa...

Avancerat och enkelt på samma gång!

Anonym sa...

ÅÅ vilka goda! och vilken fin blogg!!

/alva

Rosa sa...

Blev helt ok. Vill du va me bully?

Gunhild sa...

ja vill va mä! :D