måndag 9 september 2013

Indisk blomkålsgryta

6 portioner

1 lök
2 vitlöksklyftor
Olivolja
Kummin 
Spiskummin
1 burk kikärter
1 blomkålshuvud
1/2 squash
1–2 dl vatten
2–4 msk tomatpuré
1–2 dl havregrädde
Svartpeppar
Örtsalt

Hacka lök, skiva vitlök. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter. Dela squashen i mindre bitar.
Stek lök, vitlök och kryddor i olja. 
Tillsätt kikärtorna (det går lika bra med egenkokta) och blomkålen och stek lite. Ha i squashen, vattnet, tomatpuré och örtsalt. 
Låt det koka tills de blir riktigt mjukt, kanske 20 minuter eller mer. Tillsätt mer vatten om det behövs. 
Rör till sist ned havregrädden och salta efter smak. 
Servera med råris och sallad. 

Inga kommentarer: