onsdag 29 maj 2013

Chokladbollar

Idag mixade jag ihop de här chokladbollarna: länk.

Ingredienser
100 g torkade aprikoser
100 g torkade fikon
1/2 dl havregryn
2 msk kokosolja
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
1/2 dl kokos

Så här gör du
1 Skär bort den hårda lilla knoppen som sitter längst ut på fikonet.

2 Lägg sedan fikon, aprikoser, havregryn, kokosolja och kakao i en matberedare och kör den på full effekt i några minuter så att det blandar sig till en jämn smet.

3 Häll därefter på kaffe och mixa hastigt smeten på nytt.

4 Forma bollar och rulla dem i kokos. Ska de inte ätas med en gång förvaras de med fördel i en lufttät låda i frysen.

De är utan socker och borde vara väldigt järnrika. Min plan var att Kaja skulle äta lite torkad frukt (hon spottar alltid ut det). Hon åt dem men var mest intresserad av kokosen. Ska göra egna med aprikos, dadlar och nötter och se om det går ned. De här smakar mycket fikon.

Inga kommentarer: