måndag 25 mars 2013

Vårfruvåfflor


Svampsoppa och ost(!!!!)-macka till varmrätt.

Osten kan man köpa på Seitanfoods (länk till höger). Den här var lite rökig i smaken. Till och med hunden tyckte den var fasligt lik koost.

Till efterrätt; vårfruns våfflor. Med grädde (Alpros Airy & Creamy såklart) och ekologisk jordgubbssylt.

Recept:
6 dl vetemjöl
3 msk socker
Salt
1 msk bakpulver
150 g smält margarin
7,5 dl växtmjölk

Blanda alla torra ingredienser, och häll i hälften av mjölken.
Häll i smält eller flytande margarin (3dl).
Häll i resten av mjölken.
Grädda i mer margarin i våffeljärn.

Räckte bra till 4,5 matglada veganer som efterrätt. Hunden smakade också.

tisdag 5 mars 2013

Järnrik müsli

Järnrik müsli
20 portioner ( 50 g /portion)
Aprikoser 160 g
Havregryn 350 g
Vetegroddar 100 g
Pumpafrön 290 g
Sesamfrön 100 g
Några teskedar kanel och malen kardemumma.

Skär aprikoserna i mindre bitar.
Blanda allt.
Om du vill ha en lätt rostad smak, in i ugnen 200 grader i 10 minuter tills blandningen börjar få lite färg.
Servera med soj-/havregurt och någon C-vitaminrik frukt/bär.

Länk.

söndag 24 februari 2013

God morgon!

Macka med tartex, avocado, tomat och rostade solroskärnor och pumpafrön. Kaffe och äppeljos. Amm.

onsdag 20 februari 2013

Falafelrulle

Med hoummus, saltgurka, sallad, tomat, stekt zuccini och paprika samt köpefalafelbollar. Låter rätt gott va? Jo det tyckte jag också  TILLS DET BÖRJADE RÖRA SIG I SALLADEN. Inte så värst veganskt. Hmpf. Så vidrigt när man påminns om hur mycket insekter man säkert äter.

Sandwich spread

Med Tomat & Örter var JÄTTEGOD! Det smakade lite som ravioli, konstigt nog.

Pesto, pålägg

Jag hittade nya pålägg (jippi!!!) och pesto från Urtekram på Ica Kvantum idag. De hade en hel hylla som jag "inte har sett" innan. Det fanns fyra påläggssorter (Matkollektivet Regnbågen ska prova Tomat & Örter och Rödbeta & Pepparrot först) och röd och grön pesto. Jag köpte grön pesto för det har jag inte provat på länge. Pålägget har solrosfrön som bas. Allt från Urtekram är ekologiskt men allt är inte veganskt så man måste läsa.

Det fanns även tre sorters jordnötssmör; smooth, crunchy och smooth chili. Jag är sugen på att prova den med chili, och speltflingor (som corn flakes ungefär).

Återkommer med smakutvärdering av pålägget.