Vad äter veganer egentligen? Groddar och havrekli? Se och lär vad några veganer äter till vardags och fest.
onsdag 27 mars 2013
måndag 25 mars 2013
Vårfruvåfflor
Recept:
6 dl vetemjöl
3 msk socker
Salt
1 msk bakpulver
150 g smält margarin
7,5 dl växtmjölk
Blanda alla torra ingredienser, och häll i hälften av mjölken.
Häll i smält eller flytande margarin (3dl).
Häll i resten av mjölken.
Grädda i mer margarin i våffeljärn.
Räckte bra till 4,5 matglada veganer som efterrätt. Hunden smakade också.
tisdag 5 mars 2013
Järnrik müsli
Järnrik müsli
20 portioner ( 50 g /portion)
Aprikoser 160 g
Havregryn 350 g
Vetegroddar 100 g
Pumpafrön 290 g
Sesamfrön 100 g
Några teskedar kanel och malen kardemumma.
Skär aprikoserna i mindre bitar.
Blanda allt.
Om du vill ha en lätt rostad smak, in i ugnen 200 grader i 10 minuter tills blandningen börjar få lite färg.
Servera med soj-/havregurt och någon C-vitaminrik frukt/bär.
Länk.
söndag 24 februari 2013
onsdag 20 februari 2013
Falafelrulle
Sandwich spread
Pesto, pålägg
Jag hittade nya pålägg (jippi!!!) och pesto från Urtekram på Ica Kvantum idag. De hade en hel hylla som jag "inte har sett" innan. Det fanns fyra påläggssorter (Matkollektivet Regnbågen ska prova Tomat & Örter och Rödbeta & Pepparrot först) och röd och grön pesto. Jag köpte grön pesto för det har jag inte provat på länge. Pålägget har solrosfrön som bas. Allt från Urtekram är ekologiskt men allt är inte veganskt så man måste läsa.
Det fanns även tre sorters jordnötssmör; smooth, crunchy och smooth chili. Jag är sugen på att prova den med chili, och speltflingor (som corn flakes ungefär).
Återkommer med smakutvärdering av pålägget.