onsdag 18 april 2012

Tofu stroganoff

Ingredienser
1 gul lök
Ett par vitlöksklyftor
1 pkt tofu à 250 g
3 msk tomatpuré
3 msk senap
3 msk kinesisk soja
3 msk olja + olja till stekning
Eventuellt lite liquid smoke
1 burk passerade/krossade tomater
1 dl havregrädde
Salt och svartpeppar

Gör så här
Skär tofun i stavar och marinera i tomatpuré, senap, soja, olja och ev. liquid smoke.
Låt den marineras så länge du orkar eller kör på färdigmarinerad tofu/sojakorv i slantar.
Hacka lök och pressa vitlöksklyftor.
Stek lök och vitlök glansigt i en skvätt olja.
Tillsätt tofun och stek tills den fått stekyta.
Häll på tomaterna och låt det puttra ihop.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer senap.
Runda av med havregrädden.
Servera med ris och någon grönsak eller sallad.

För en mer "vuxen" smak kan man ta en starkare korv, t.ex. Astrid&apornas chorizo och dijonsenap.
Det går att ta undan lite innan man saltar om små barn ska äta av stroganoffen, och ha lite mindre sojasås samt utesluta liquid smoke.

Inga kommentarer: