torsdag 30 maj 2013

Mandel- och rabarbertårta

Asgod glutenfri tårta med grekiskt mandelkaksrecept (mycket kanel!) Och rabarberkompott. Önskar jag kunde receptet, men Roi är konditorn. Obs fint med penséblommor som dekoration!! 100% ätbart.

onsdag 29 maj 2013

Chokladbollar

Idag mixade jag ihop de här chokladbollarna: länk.

Ingredienser
100 g torkade aprikoser
100 g torkade fikon
1/2 dl havregryn
2 msk kokosolja
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
1/2 dl kokos

Så här gör du
1 Skär bort den hårda lilla knoppen som sitter längst ut på fikonet.

2 Lägg sedan fikon, aprikoser, havregryn, kokosolja och kakao i en matberedare och kör den på full effekt i några minuter så att det blandar sig till en jämn smet.

3 Häll därefter på kaffe och mixa hastigt smeten på nytt.

4 Forma bollar och rulla dem i kokos. Ska de inte ätas med en gång förvaras de med fördel i en lufttät låda i frysen.

De är utan socker och borde vara väldigt järnrika. Min plan var att Kaja skulle äta lite torkad frukt (hon spottar alltid ut det). Hon åt dem men var mest intresserad av kokosen. Ska göra egna med aprikos, dadlar och nötter och se om det går ned. De här smakar mycket fikon.

söndag 26 maj 2013

Bovetto

Jag hade plötsligt slut på arborioris när jag skylla bjuda Ricardo på lunch! Mycket pinsamt, men en bra kvinna reder sig själv. Jag gjorde istället risotto på helt bovete! Jag tog 4 dl bovete och ungefär dubbelt (eller mer) vatten men annars gjorde jag som vanligt. Den blev inte lika krämigt som vanlig risotto, mer tuggmotstånd, lika gott, men mycket nyttigare! (Polerat vitt ris är ju inte det bästa man kan stoppa i truten.)

Vi åt sparris och en sallad med rucola, kidneybönor, avokado, gurka, paprika, tomat med mera till. Rekommenderas! 

lördag 18 maj 2013

Hamburgesa

Känd från Instagram.

Anammas nya burgare med majskolv, frites, guacamole, vitlöksmajo (av Coops löttmajo) och pico de gallo (lärde mig att det hette det idag). Tvååtta till. Intogs utomhus.