Vad äter veganer egentligen? Groddar och havrekli? Se och lär vad några veganer äter till vardags och fest.
Sidor
söndag 2 september 2012
Fry up
måndag 2 juli 2012
lördag 23 juni 2012
Skärgårdssill
3 dl majonäs (t.ex. Coops lättmajonäs)
1 dl sojgurt
1 dl Oatly iMat
1 dl hackad gräslök
1 dl hackad dill
2 burkar tångrom (en röd och en svart)
1 msk citronjuice
Salt och peppar
Skär auberginerna i silliknande bitar. Koka dem ca 6 minuter i kraftigt saltat vatten. Låt rinna av länge i durkslag. Rör ihop övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Blanda ned de avsvalnade auberginebitarna, häll upp i en burk och ställ kallt över natten. Ät med nypotatis.
lördag 9 juni 2012
Potatis, tzay, tsatsiki mm
söndag 3 juni 2012
Hommous
måndag 7 maj 2012
Fylld paprika
Det här kom mm hem till efter en hård dag på jobbet:
Paprika fylld med sojafärs och Teese-mozzarella och tabbouleh.
Då mådde man!
söndag 6 maj 2012
Spagetti och tomatsås
tisdag 1 maj 2012
"Snickers"
Eller Jokerz heter den men den smakade typ som Snickers blandat med Mars. Det hade kunnat vara mer jordnötter men det är väl det enda som inte var perfekt med den här chokladbiten. Finns att köpa på Veganlife (länk till höger) för en tjuga. Värt!!
måndag 30 april 2012
torsdag 26 april 2012
tisdag 24 april 2012
Godis
Den med kokos smakade Bounty!!! Lyckan är total. Typ. Betyg 5/5.
Den med nougat var så söt att det sved lite i halsen. Snittbetyg 3,5/5
torsdag 19 april 2012
onsdag 18 april 2012
Tofu stroganoff
Ingredienser
1 gul lök
Ett par vitlöksklyftor
1 pkt tofu à 250 g
3 msk tomatpuré
3 msk senap
3 msk kinesisk soja
3 msk olja + olja till stekning
Eventuellt lite liquid smoke
1 burk passerade/krossade tomater
1 dl havregrädde
Salt och svartpeppar
Gör så här
Skär tofun i stavar och marinera i tomatpuré, senap, soja, olja och ev. liquid smoke.
Låt den marineras så länge du orkar eller kör på färdigmarinerad tofu/sojakorv i slantar.
Hacka lök och pressa vitlöksklyftor.
Stek lök och vitlök glansigt i en skvätt olja.
Tillsätt tofun och stek tills den fått stekyta.
Häll på tomaterna och låt det puttra ihop.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer senap.
Runda av med havregrädden.
Servera med ris och någon grönsak eller sallad.
För en mer "vuxen" smak kan man ta en starkare korv, t.ex. Astrid&apornas chorizo och dijonsenap.
Det går att ta undan lite innan man saltar om små barn ska äta av stroganoffen, och ha lite mindre sojasås samt utesluta liquid smoke.
tisdag 17 april 2012
söndag 15 april 2012
Söndagsfrukost
Latte med kardemummaespresso och sojamjölk, färskpressad äpple- selleri- och ingefärajuice samt rågkuse med sojaost, tomat och basilika.
tisdag 10 april 2012
Aloo Ghobi
Idag åt vi Aloo Ghobi efter det här
receptet. Vi hade ingen färsk koriander eller mangopulver (?) så jag använde korianderpulver. I början hade jag dessutom i senapsfrö och i slutet rundade jag av med lite havregrädde. Till åt vi råris, och linser marinerade i koriander, kardemumma, garam masala, russin, mangobalsamico och en skvätt olja. Det var gott och lite fruktigt/juligt. :) Kaja åt en stor portion också så hela familjen var nöjd!
måndag 9 april 2012
lördag 7 april 2012
Påskfrukost
måndag 2 april 2012
Äggfria ägg
Color me impressed!
Gillade aldrig ägg men nu vill jag göra det och äta äggmacka med tångrom.
Mmmm!
lördag 31 mars 2012
Libanesisk buffé
Ugnspotatis, hemmagjord falafel, baba ganouge, inlagd rättika, solrosskott, saltgurka i inte mindre än två (2) olika former, tabbouleh, paprika, falafelsås, pitabröd, sallad, gurka och folköl eller påskmust till det.
fredag 30 mars 2012
onsdag 28 mars 2012
tisdag 27 mars 2012
söndag 25 mars 2012
VÅFFLOR!
Våffla enligt tastelines veganrecept. Med hallonsylt och alpros vispgrädde (den var jättebra, men rätt dyr). Hej vårfrun!
lördag 24 mars 2012
Indisk gryta
Asagod! Med aubergine, blomkål, paprika, lök, havregrädde och massa chili samt goa kryddor. Serverades med ris, limechutney, koriander och femkronors julöl. Smackit!
måndag 19 mars 2012
söndag 18 mars 2012
Bakad potatis
Spaghetti
Krämig spaghetti med champinjoner, kronärtskocka, vitlök, färsk tomat och svartpeppar toppad med sojaost. Bönor till.
fredag 16 mars 2012
Chokladmousse
Ingredienser
1 paket Carlshamn lustig visp (ja den stenhårda)
0,5 dl sojamjölk
100 g mörk blockchoklad
1 msk krossade linfrön & 3 msk vatten
1 msk kakao
1 msk kaffe
Hallon
Gör såhär
Vispa grädde och sojamjölk. Smält choklad och vispa ner i grädden. Koka upp vatten och linfrön i en kastrull. Koka i en minut och rör om under tiden. Ta fram en finhålig sil, häll av linfröna och häll ner det äggliknande spadet i gräddblandningen. Tillsätt kaffe och kakao och vispa.
Häll upp i skålar och ställ i kylskåp i ca en timme. Servera med exempelvis hallon!
Polenta och falafel
Koka upp 1 liter vatten och 2 tärningar grönsaksbuljong. Rör ner 4 dl polenta och koka till en tjock gröt. Lägg upp i en sköljd form eller på två sköljda tallrikar. Låt stelna. Skär upp bitar och stek i olja.
Jag åt tillsammans med hemmagjorda falafel, sallad och sojgurtsås.
Pizza
Pizza med svamp, lök, marinerad kronärtskocka och paprika. Man spyr inte direkt.
Ha ett trevligt fredagsmyz!
fredag 9 mars 2012
Körsbärssmoothie
1/2 paket djupfrysta körsbär, 1 banan, sojamjölk och äppeljuice till önskad tjocklek. Lite vaniljsocker om man är lagd åt det hållet. Mixa och njut!
torsdag 8 mars 2012
onsdag 7 mars 2012
Pestopasta
söndag 4 mars 2012
Chokladägg
Jag tycker att det är helgerån att de redan säljer påskris, men har motsägelsefullt nog inga problem med att Lidl börjat sälja sina jättegoda chokladägg.
lördag 3 mars 2012
fredag 2 mars 2012
torsdag 1 mars 2012
Hamburgare
söndag 26 februari 2012
Thaisoppa
Sojayoghurt
Jag fick ett mms från Frankrike. Det här är "en del" av sojayoghurtarna och puddingarna som finns. Man är ju lite avis, det är man.